Otte klinikere fra de syv projektenheder i Sikker Psykiatri drog til England den 23.-24. november 2014 for at opleve arbejdet med at forebygge tvang på det psykiatriske hospital, Devon Partnership NHS Trust i Exeter.

Psykiatrien i England bruger ikke mekanisk tvang som bæltefikseringer, men i stedet anvender de sundhedsprofessionelle såkaldte ’seclusion rooms’, der er en slags sikret rum.

- Vi ved ikke, hvad der er bedst for patienterne: ’seclusion rooms’ eller bæltefikseringer. Men vi kan hente erfaringer i englændernes metoder til at undgå, at situationen eskalerer, så patienterne ikke havner i ’seclusion rooms’ eller bælter. Nogle af de redskaber vil vi lade os inspirere af, når vi går i gang med indsatsområdet tvang i 2015, siger Simon Feldbæk Kristensen, projektleder fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

’Extra care area’ og ’calm boxes’
På Devon Partnership NHS Trust er der et ’extra care area’, hvor personalet fører aggressive patienter ind. Her sætter to medarbejdere sig ned med patienten og forsøger at tale vedkommende til ro, mens de holder fast i patienten. Sådan kan de sidde i kortere eller længere tid i et forsøg på at dæmpe situationen for at undgå, at patienten kommer i ’seclusion room’.

Derudover anvender de ’calm boxes’, der er bokse til patienterne blandt andet med cd’er med beroligende musik. ’Extra care rooms’,’calm boxes’ samt personalets fokus på altid at tage udgangspunkt i patienten har blandt andet betydet, at nogle af de åbne afdelinger på Devon Partnership NHS Trust ikke har taget ’seclusion rooms’ i brug i et år.

- Det engelske personale tager hele tiden udgangspunkt i patienterne. Det gennemsyrer hele arbejdet, siger Simon Feldbæk Kristensen. 

Udover Sikker Psykiatri blev studieturen afholdt som en del af EU-projektet 'Patient Safety and Quality of Care'.