Som noget helt nyt kan du gratis tilmelde dig IHI Open School, der er et e-læringsprogram om blandt andet patientsikkerhed og forbedringsarbejde. Danske Regioner har således købt licenser til undervisningen for perioden april 2014 til marts 2015. 

- IHI Open School bringer en gruppe internationalt anerkendte eksperter helt hjem til mit skrivebord, og jeg kan slet ikke lade være med at klikke videre, fortæller Jens Winther Jensen.

Han er sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland, men Jens Winther Jensen har i øjeblikket orlov fra sin stilling for at være Dansk Selskab for Patientsikkerheds udsendte medarbejder hos Institute for Healthcare Improvement (IHI) i Boston.

Don Berwick og Lucian Leape underviser
Det er netop den amerikanske organisation IHI, der har udviklet programmet, hvor internationale kapaciteter som Don Berwick og Lucian Leape er blandt underviserne. Undervsiningen er på engelsk og består af en blanding af tekster og videoer.

Lektionerne slutter med en række opgaver, der primært er multiple choice. Man skal besvare mindst 75 procent af opgaverne korrekt for at få udstedt IHI's basiscertifikat for Open School.