Når medarbejdere fejrer gode resultater og andre milepæle, medvirker det til at styrke forbedringer af patientsikkerheden. Det viser en undersøgelsen af kommunikationen i projektet Patientsikkert Sygehus, som er gennemført blandt det sundhedsfaglige personale, kvalitetsfolk og ledelser.

73 procent har været med til at markere et godt resultat, og hver fjerde af dem, der ikke har oplevet en fejring, efterspørger det. I alt svarer 95 procent, at fordelene ved fejringerne er større end ulemperne.

Fejringskultur i Sikker Psykiatri
- Undersøgelsen viser, at fejringer og andre events skaber sammenhold, øger arbejdsglæden, styrker den faglige stolthed og motiverer til at forsætte forbedringsarbejdet. Derfor håber jeg, at vi kan få skabt en lignende fejringskultur i Sikker Psykiatri, siger projektleder Brian Bjørn fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Derudover kan fejringer og andre events være med til at skabe ekstern opmærksomhed om forbedringsarbejdet. For eksempel er de velegnede til at tiltrække de lokale og regionale mediers interesse.

KOMMUNIKATION SOM DRIVKRAFT

I den kommende tid sætter Sikker Psykiatri her på siden fokus på kommunikation.

Erfaringer fra forbedringsprojekter som Patientsikkert Sygehus viser, at kommunikation kan være med til at styrke arbejdet med at forbedre sikkerheden for patienterne. Når pressen eksempelvis omtaler succeshistorier, oplever personalet, at det skaber sammenhold, øger arbejdsglæden, styrker den faglige stolthed og giver lyst til at fortsætte indsatsen.