Når medierne fortæller succeshistorier fra arbejdet med at forbedre patientsikkerheden, oplever personalet et sammenholdet, arbejdsglæden og den faglige stolthed. Sådan svarer mellem 80 og 95 procent i en undersøgelse om kommunikationen i projektet Patientsikkert Sygehus.

Analysen omfattede sundhedsfagligt personale, kvalitetsfolk og sygehusledelser, som deltog i projektet. Her havde 83 procent oplevet positiv presseomtale af deres indsats. Det vil sige historier i landsdækkende og regionale medier, fagpressen samt omtale på Patientsikkert Sygehuses hjemmeside.

Optræden i pressen kræver tilvænning
- Undersøgelsen dokumenterer, at personalet generelt ikke oplever nogle ulemper ved medieomtale, og det skal vi lære af i Sikker Psykiatri. Men vi skal være opmærksomme på, at det kræver tilvænning for personalet og ledelserne at træde frem i pressen, siger Sikker Psykiatris projektleder, Brian Bjørn, og understreger:

- Derfor skal vi yde støtte i forbindelse med optræden i medierne.

Undersøgelsen viser, at medarbejderne helst vil have deres indsats nævnt i fagpressen, men omtale i aviser, radio, tv og på nettet har også positive effekter.

KOMMUNIKATION SOM DRIVKRAFT

I den kommende tid sætter Sikker Psykiatri her på siden fokus på kommunikation.

Erfaringer fra forbedringsprojekter som Patientsikkert Sygehus viser, at kommunikation kan være med til at styrke arbejdet med at forbedre sikkerheden for patienterne. Når pressen eksempelvis omtaler succeshistorier, oplever personalet, at det skaber sammenhold, øger arbejdsglæden, styrker den faglige stolthed og giver lyst til at fortsætte indsatsen.