Sundhedsprofessionelle fra Psykiatrisk Center Tórshavn skiftede fredag d. 5. september færøsk klippegrund ud med jysk muld og besøgte psykiatrien i Viborg for at se, hvordan de arbejder med Sikker Psykiatri.

- Tórshavn ligger langt væk fra de andre projektenheder, og vi manglede noget sparring. Vi ville høre, hvad de andre bøvlede med, og hvilke successer de havde haft, fortæller projektleder på Psykiatrisk Center Tórshavn, Eydna Lindenskov.

Inspireret af en kop kaffe
De to projektenheder diskuterede projektet som helhed, de medicinpakker, som i øjeblikket er ved at blive implementeret, og det at arbejde i teams. Derudover så færingerne, hvordan arbejdet foregik på henholdsvis en intensiv- og distriktspsykiatriskafdeling, og dagen blev rundet af med Viborgs ugentlige fredagscafé.

- Vi er blandt andet blevet meget inspireret af Viborgs evne til at skabe synlighed om Sikker Psykiatri i den daglige praksis. Det sker for eksempel gennem deres fredagscafé, hvor personale, patienter og pårørende diskuterer forbedringsarbejdet over en kop kaffe. Men også Viborgs brug af tavler skaber synlighed om projektet, siger Eydna Lindenskov.

Opfordring: Flere besøg
Men det var ikke kun færingerne, der tog hjem med en masse inspiration

Vi blev meget inspireret af deres måde at samarbejde med patienter og pårørende. Det, at de har ansat deres patient- og pårørenderepræsentanter er en nytænkning, som vi vil overveje, fortæller Sune Hjertmann Frederiksen, projektleder i Viborg og fortsætter:

- Jeg kan varmt anbefale at få og tage på besøg. På den måde kan man se, hvordan teamene omsætter den teoretiske viden til praksis.

Den anbefaling giver den nye projektleder på Sikker Psykiatri, Simon Feldbæk Kristensen, fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed, videre. Han er glad for det initiativ, som Psykiatrisk Center Tórshavn tog, og opfordrer projektenhederne til at drage på inspirationsture hos hinanden:

- En del af ambitionen i Sikker Psykiatri er nemlig, at teamene skal dele og lære af hinandens erfaringer.