What matters to you? Cosa e importante per te? Hvat hevur týdning fyri teg? Hvad er vigtigt for dig?

Tirsdag den 6. juni 2017 markerer hele verden ’Hvad er vigtigt for dig-dag?’, hvor sundhedsprofessionelle opfordres til at stille det enkle spørgsmål til patienterne, der skal sikre, at pleje og behandling tager afsæt i ønsker og præferencer.

- I stedet for at spørge ”Hvad er der i vejen med dig?”, opfordrer vi til at spørge ”Hvad er vigtigt for dig?”. Det kan helt konkret være med til at sende et vigtigt signal til patienterne, det kan skabe nye indsigter for personalet, og det kan skabe større tilfredshed blandt brugerne, fortæller overlæge i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Ove Gaardboe:

- Med initiativet forstærkes en udvikling, som allerede er godt på vej: Et større fokus på inddragelse af patienterne – og på det der er vigtigt, ikke for de sundhedsprofessionelle, men for den enkelte patient og for patientsikkerheden.

Du og dine kollegaer kan være med til at markere dagen. Således stiller TrygFonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed stiller kampagnemateriale til rådighed, og Dansk Selskab for Patientsikkerhed vil udvikle Hvad er vigtigt for dig?-dag yderligere i Danmark, så den gentages år efter år.

I 2016 markerede 10 lande dagen. Udover Danmark var det Skotland, England, Irland, Wales, Brasilien, Norge, New Zealand, Canada og Australien.

HVAD ER VIGTIGT FOR DIG?-DAG

“Hvad er vigtigt for dig?”

Tirsdag den 6. juni stiller danske sundhedsprofessionelle dette spørgs- mål til patienter. Anledningen er den internationale Hvad er vigtigt for dig?-dag, som markeres over hele verden.

>>> Tilmeld dig dagen

Video: Hvad er vigtigt for dig?